-асханада жұмыс істейтін қызметкерлердің уақытылы бактериологиялық зерттеуден өтуі;
– тері аурулары немесе қолында іріңді жарақаттары бар қызметкерлердің жұмысқа жіберілмеуін қадағалау;
– тағам дайындау технологиясы режімінде, дайындалуында, сақталуында, тасымалдануында санитариялық-гигиеналық талаптардың қатаң орындалуы;
– тез бұзылатын тағам түрлерін тоңазытқышта сақтау және тағамның бетін ашық қалдырмау;
– консервілердің жарамдылық мерзіміне назар аудару, ісінген (бомбаждалған) болса пайдаланбау;
– азық-түлік өнімдерін дайындау, сақтау, тасымалдау және сату жағдайлары бойынша санитариялық-гигиеналық талаптарды сақтау;
– сүт өнімдерін рұқсатсыз сауда орындарындағы белгісіз тұлғалардан алмау;
– шикі сүтті пайдаланар алдында міндетті түрде қайнату; – үй жағдайында консервіленген салаттарды, саңырауқұлақтарды, көкөністерді сатып алмау;
– ас мәзірін құрастырарда аса тез бұзылатын тағамдарды, соның ішінде кремді-кондитерлік өнімдер мен құрамында бірнеше тағамдар бар, майонез қосылған күрделі салаттардың болмауын қарастыру;
– салқын тағамдар мен салаттарды тек 1,5 сағатқа ғана сақтау; тоңазытқыштың дұрыс жұмыс істеп жатқандығын қадағалау.
Түркістан облысының санитариялық-эпидемиологиялық бақылау департаменті басшысының орынбасары А.Искаков